16/4/07

Algo pasa con Madrí

Què significa aquesta portada de diumenge del Marca? Calia? Incitació a la violència pura i dura. No només el lèxic és esfereïdor sinó que es prenen la llicència de posar la fotografia de l'àrbitre que va xiular el partit del Madrid d'aquest cap de setmana, i l'assenyalen com el culpable que el conjunt blanc no sigui líder. Em poso les mans al cap.


Fins fa pocs anys, el diari Marca era un diari esportiu de referència a tot l'estat. Jo sóc culé, i ara no me n'amagaré, però tampoc defugiré de reconèixer que el comprava. Tot i una certa parcialitat a favor de l'equip Reial de la capital, el seu rigor informatiu predominava per sobre de tot el groguisme en el que ara ha caigut.I és que el futbol viu dies molt agitats per culpa de la violència en els estadis, i caldria que cadascú tingués cura de les seves responsabilitats. El diari de pagament més llegit d'Espanya hauria de predicar amb l'exemple. La portada de diumenge de Marca és patètica, radicalitzada i fregant l'apologia de la violència. No li fa cap favor al futbol.


Fa anys que no vaig a Madrid, però no acabo d'entendre el que hi passa. Sembla que hi ha un sector d'ultradretes disposat a promoure l'integrisme fatxa. Ja són molts els episodis d'una sèrie que no s'acaba. Ciudadanos de segunda no és un fet aïllat. L'única esperança que em queda és que la societat no se'ls cregui.

10 comentarios:

Anónimo dijo...

mahou cal?

Lluc Salellas i Vilar dijo...

les elits madrilenyes es pensen que són al segle XIX. Ara bé,...un 10 a l'afició del Estudiantes,...increïble. Anaven amb banderes plaestines, republicanes, estelades, se'n reien d'en salva ballesta,.....una abraçada per aquesta afició, un exemple de com ser gals enmig de frança

Marcos dijo...

l'afició d'Estudiantes, la demencia. Curiós nom per uns seguidors amb tant de sentit comú.

Anónimo dijo...

El tema de l'arbitratge i el Reial és penós (a veure si amb la llei de la Memória històrica es recupera lo del penal de Guruceta o aquesta altra perla del 66: "A la Lliga l'equip acaba segon. Cal destacar el partit del Bernabeu, front el Reial Madrid, en què va perdre amb un gol marcat al minut 95 pels madridistes. L'àrbitre del partit, Ortiz de Mendíbil, va justificar l'allargament del matx "perquè se li havia aturat el rellotge". El partit va durar 102 minuts!").
El Marca simplement està copiant el model de l'As que cada cop té més vendes...

Raül Calàbria dijo...

"Ésta es la cara del hombre que aleja al Madid de la Liga".
Només els falta posar a quina hora va a prendre el cafè i l'horari de de l'escola de les seves filles.

A què juguen? Estan demanant que algún descerebrat li clavi una ganivetada per l'esquena?

Aquesta portada és una clara incitació a la violència. I els mateixos que la generen després condemnaran hipòcritament qualsevol acte violent que se'n derivi.

Marcos dijo...

Per desgràcia tens raó Raül. A la foto del pobre àrbitre només hi falta un "WANTED DEAD OR ALIVE" i una "REWARD" pel seu cap. I sí, llavors seran els primers a condemnar la violència que ells han incitat. Gran reflexió Calabria.

Lluc Salellas i Vilar dijo...

parlant de condemnes,...no he sentit res ni ningú condemnant l'atac feixista en un concert a sabadell que va acabar amb un ferit a l'hospital,...quina gràcia,...sii hagués estat algú altre,....buenu,...no pararia de sortir a TV,....

Ernest Estany
Fundador i membre de l'assemblea de guardespatlles de Turienzo Alvárez

Antonio dijo...

Interesante. Sí que es cierto que es una portada que puede hacer daño a la vista de cualquier aficionado al buen futbol, y más si te la encuentras en la portada del diario. Pero me gustaria saber cual habria sido la reacción del Sport en el caso de que la situación hubiera sido la contraria. Por lo demás, estoy de acuerdo en que la foto del arbitro sobraba.

Jusephus dijo...

Una publicació decent com Ragù hauria d'estar al dia de les noves sensacions en premsa escrita.

El amigo Kelner ja fa vell.

Oliver F. Domínguez dijo...

el marca fa temps q s'ha convertit en un tebeo dls de tota la vida.