12/4/07

Esperances d'un desencantat



Fa poc més d'un mes vaig assistir a una interessant taula rodona on s'explicava l'escassa presència d'informació procedent de l'Àfrica als mitjans de comunicació. És per aquest motiu que m'ha cridat l'atenció un anunci de Catalunya Ràdio publicitant que la propera setmana l'Antoni Bassas emetrà "El Matí de Catalunya Ràdio" des de Moçambic. L'objectiu és reflectir la realitat africana. Els enviats especials començaran des d'avui a explicar in situ la situació al continent.

La iniciativa és interessant. Almenys en algun mitjà podrem obtenir informació del continent africà diferent de la que ara trobem. Ja que tret de pobresa, guerres civils, atemptats i creació de cèl·lules terroristes (Probables conseqüències de la irresponsable colonització dels europeus), són poques les notícies que ens arriben als països del nord. Cap mitjà de comunicació es preocupa per fer-se ressò dels personatges més destacats en àmbits com la política, literatura, pintura i d'altres facetes artístiques o socioculturals.

D'altra banda, m'embarga una sensació de por davant un possible desencant vers la iniciativa de Catalunya Ràdio. Concretament em provoca basarda pensar que en Bassas i companyia pretengui reflectir TOTA la situació africana cobrint notícies des de Moçambic. Seria com pretendre explicar la realitat europea cobrint notícies únicament des d'Itàlia. La pedra angular d'aquest temor al desencant, és la possibilitat que l'equip del programa simplement aprofiti l'oportunitat com un pretext per viatjar una setmaneta de vacances a Moçambic. Desitjo de tot cor que això no sigui així.

Aviat en sabrem la resposta. Només caldrà parar bé l'orella.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

q gran el teu article empo

Anónimo dijo...

Ui quina basssarda...
M'omple de profunda satisfacció (reial) la complexitat del léxic qu'empres, i les teves disquisicions...

Lluc Salellas i Vilar dijo...

deunidó,..gran reflexió amic i conpany, però aviam si escrius menys, surts del pou i passes per la uni, no??? apa,...ens veiem a moçambic!!!

Jusephus dijo...

Per Déu que no podia començar millor aquest pou de perversió i vici (beat Orwell).

De moment la iniciativa del Bassas pinta prou bé. Aquest matí m'he despertat amb l'avançadeta de l'expedició de CAT Ràdio que ja volta per Moçambic i el Víctor Correal ha deleitat amb un report brutal sobre la difusió del sida entre els moçambiquesos (el 30% n'està afectat!), com l'entenen a través dels seus costums i com el barregen amb l'ideari del repartidor de profilàctics occidental.

Com el bloc, la cosa promet.

Raül Calàbria dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Raül Calàbria dijo...

Com a bon pessimista, opto pel desencant. El problema nostre és que estem 11 mesos i escaig mirant-nos el melic i les tres setmanetes que ens queden anem a fer turisme pel món.
En acabat, quan tornem de la Índia, l'Uruguai o, posem per cas, Moçambic, ja ens pensem que som uns especialistes i xerrem i xerrem com els doctes erudits.
Ara a Catalunya Ràdio es desperten i volen il·luminar-nos l'existència amb una setmaneta de connexions radiofòniques.
Caldria, però, que l'interès periodístic fos permanent, 365 dies l'any, amb corresponsals responsables que no només es preocupin per la xifra de negrets que han sortit en direcció a la metròpoli.

PD: el missatge anterior l'he esborrada jo. Era això mateix, però amb una clamorosa falta d'hortojrafia.

Anónimo dijo...

semantic ninestream requests huffington fixed irelandirish harvesting specialised weaknesses satisfied amounts
masimundus semikonecolori