17/5/07

La jihad de La Vanguardia

La Vanguardia explota al màxim la broma dels jihadistes. La setmana passada ja obrien la seva edició amb un titular de portada que posava en alerta els seus lectors per la concentració de terroristes islamistes a Catalunya. El rotatiu barcelonès va aprofitar la celebració del mercat al carrer de Salt, una població gironina amb un alt percentatge d’immigrants, per enviar un periodista que investigués la tesi que afirma que hi ha un niu de jihadistes a la ciutat.

Els meus coneguts de Salt m’han comentat que el reportatge va ple de declaracions que el periodista va caçar al vol, descontextualitzades. Són un argument raonable per afirmar que a Salt hi bull el jihaidisme? No. És molt greu acusar sense tenir proves contundents, i La Vanguardia cau en el recurs fàcil de fer-ho.

No contents amb això, el tercer tema en importància de la portada d’avui – Per darrere del seguiment de les municipals i de les llàgrimes espanyolistes – és l’anunci d’una entrevista l’experta en terrorisme Loretta Napoleoni, que corrobora la teoria vanguardista que Catalunya és un focus de jihadistes.

La introducció a l’entrevista no té desperdici: “Efectivamente, es un hecho que Catalunya constituye un centro europeo de asentamiento y captación de yihadistas, (...), tal como explicó este diario hace unos días”.

Independentment de si la informació és certa o no, es troba a faltar el punt de vista dels acusats. El diari no dóna peu a la part afectada, que en aquest cas són els immigrants magribins, a una defensa davant d’aquestes greus acusacions.

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Salt ciutat?

Anónimo dijo...

L'entrevista la van fer i passar per RAC1, i ahir el Bosch al Món a RAC1, no parlava d'altra cosa... Els Godó amenacen de nou! Amagueu les criatures!

Jusephus dijo...

Perquè la Recepta Sarko per guanyar eleccions no va arribar aquí fins passat Sant Jordi... sinó otro gallo habría cantado Martí Gironell!

Lluc Salellas i Vilar dijo...

Segons un teletip de la Vanguardia, es veu que l'any que ve la peregrinació cap a la ciutat santa es farà a Salt i no a la Meca. En aquest mateix sentit, es comenta que els ciutadans de Gaza s'amaguen a Salt durant les nits a través d'un túnel mediterrani que connecta les dues ciutats,....

vigileu,....el gran germà godó us vigila!!

Xènia Berta dijo...

Ja saps, per la Vanguardia una altra concentració de magribins ja és terrorisme. Banyoles s'ha salvat de la crema perquè hi ha Gambians.
És una pena que sigui un mitjà de referència, no se pas per a qui!

Xènia

Anónimo dijo...

Salt es sal en anglès. El bor és un tipus de sal que es fa servir per conservar la fusta. El bor és una sal formada per la suma de bòrax i acid bòric. Eureka!!! Està clar que és ETA.

Jusephus dijo...

Quin comentari més ben trobat, camarada Sergi!

Anónimo dijo...

naucil veliko