12/5/07

Maigicidi


Enterrar l’herència del maig del 68 és un dels principals objectius de Nicolàs Sarkozy. El nou president francès ha fet pivotar la seva campanya electoral sobre la idea d’acabar amb l’esperit polític d’esquerres que es va forjar en el maig francès. Sarkozy no s’ha amagat mai d’aquesta idea, i fins i tot en els seus mítings electorals ha comptat amb la presència de figures d’aquell episodi que ara reneguen del passat, com el filòsof André Glucksmann.


De fet, el programa electoral de Sarkozy ja anava encaminat a evitar la proliferació de nous episodis semblants a l’esdevingut fa gairebé quaranta anys. La seva liberalització en legislacions laborals, i la política de lleis d’immigració donen fe que Sarkozy podria tenir al cap evitar que es repetís la història.


Però com en la majoria de problemes actuals, els diners juguen un paper fonamental. El nou govern de dretes pretén liberalitzar l’economia francesa per tal de dotar de competitivitat el seu país. Limitar el radi d’actuació de l’estat és una mesura neoliberal que s’acosta més a les polítiques econòmiques dels Estats Units que no pas a les de la Unió Europea. És aquí on podem arribar al fons de la qüestió. Si s’enterra per sempre el maig del 68 a França, es pot acabar amb l’antiamericanisme que promovien els pensadors d’aquell temps.


Fins ara, els governs de dretes de Chirac i Villepin, no havien declarat obertament una voluntat clara d’acabar amb les idees del maig francès. Sarkozy en canvi, ha apostat fort, i de moment els ciutadans l’han triat.

6 comentarios:

Lluc Salellas i Vilar dijo...

PROHIBIT PROHIBIR i MARCOS, FES L'AMOR I NO LA GUERRA

Anónimo dijo...

Doncs vinga marcos ja saps, fes l'amor!

Jusephus dijo...

Oidà, ets més postmodern que jo?

Anónimo dijo...

Un altre filoesquerrà que es creu amb dret a parlar sobre el president electe democràticament d'un estat com és el francès. Així va el nostre país. Entre gent que s'autodefineix com a fatxa i ciutadà de segona i gent com tu, progres, que us veneu a la Ségolene com si fos la verge Maria, no tenim futur. Ja veureu com el temps em donarà la raó i Sarkozy serà el gran president que tots esperàvem. Ja estic esperant que el seu germà, faci com el parent del gran Napoleó, i aconsegueixi que ens afrancesem de nou!

Prou pogres falsos. Prou maig del 68!

Anónimo dijo...

Home, parlar de qui es vulgui en principi és un dret ben democràtic no?

Anónimo dijo...

Hello
soma no prescription

If you stop using Soma after a long period of using it you may experience withdrawal symptoms.
[url=http://beetleidentificationsite.com/]soma without prescription[/url]
They may then develop a program where you stop the medicine gradually to minimize withdrawal symptoms.
http://beetleidentificationsite.com/ - generic carisoprodol
Let your doctor know if you are taking any of these drugs.