5/5/07

Rosisme


Comprant els diaris d’aquesta setmana, un servidor es pregunta si es troba davant de publicacions de premsa informativa seriosa o de revistes del cor del tipus Lecturas, Hola i companyia. El naixement de la infanta Sofia acapara pàgines i pàgines de la premsa. Ja no només La Vanguardia es dedica a cobrir aquesta vessant rosa de la familia monàrquica, sinó que la resta de mitjans escrits en fan un seguiment exhaustiu. De la televisió ja no en parlem, perquè la cobertura del part de ‘doña Letizia’ és equiparable a la que es va fer amb l’esclat de la guerra a l’Iraq. Menció a part mereix la mort de la germana de la princesa, que sense formar part de la familia reial, va ocupar més portades que Sarkozy, que ja és dir.

Però el rosisme – L’isme que defineix la publicació d’informació del cor a la premsa seriosa tradicional – no acaba amb la nostra monarquia. En la portada d’El País del 3 de maig, la foto principal era la Pantoja!! Brutal. Tan acostumats que ens té la capçalera principal de PRISA a portades amb fotos tintades de sang, i ara la dediquen al cor. Amb tanta víscera desfilant pels nostres periòdics, caldria preguntar-se si la degeneració que ha provocat l’expansió de la televisió escombraria, s’ha encomanat als diaris.

3 comentarios:

Jusephus dijo...

Suposo que si Edith Piaf hagués contemplat la devaluació del rosa dins aquesta pell de brau el seu single hauria acabat sent "La vie en groc canari".

Anónimo dijo...

ara s'entén millor ;)

Lluc Salellas i Vilar dijo...

el lila és més ben parit que el rosa