7/5/07

Sarkozy premsident

França ja té nou president. No serà altre que el conservador de dretes Nicolas Sarkozy. Acabar amb l'esperit de maig del 68, i aturar l'immigració són dos pilars de la seva política. A la premsa estatal espanyola s'ha fet un seguiment exhaustiu, fins i tot abusiu, de la campanya electoral francesa. Avui com era de preveure, totes les fotos de portada dedicades a aquest president fill de pare hongarès i mare grega. És el primer president fill d'immigrants, cosa que no deixa de ser curiosa. I per curiositats, l'esgarrifosa semblança entre Sarkozy i JJ Santos. Esperem que el segon no s'hi dediqui mai, a la política.








Pel que fa a les fotografies de la premsa espanyola, trobem diferències i semblances significatives. ABC titula "Sarkozy, presidente" amb la fotografia del conservador amb els braços oberts mirant al cel. Seria millor que mires avall, perquè la seva elecció prové del poble i no del cel (No és moment de disfressar-se de Lluís XIV, si no vol acabar com el XVI). A la Razón s'observa millor l'escena, amb una foto en el mateix instant des de diferent perspectiva, amb un titular més explícit: "Francia gira a la derecha y otorga a Sarkozy una victoria histórica".













El Mundo, a la seva. Parla de promeses, acompanyades d'un JJ Sarkozy amb la mà al cor i un somriure angelical. Només li falta l'hàbit per semblar-se a la Mare Teresa de Calcuta.

Del Sarkozy d'El País i de La Vanguardia ja me'n refio menys. Amb una mirada d'aquell qui amaga alguna cosa, aixeca el dit polze en senyal de que tot ha sortit com es preveia. "Francia entrega el timón del cambio al conservador Sarkozy" titula El País. La Vanguardia, molt amiga de navegar cap on bufa el vent, titula "Sarkozy presidirá Francia con un triumfo aplastante".







Per últim, El Periódico amb la seva ultimament habitual originalitat, combina la foto de Sarkozy per la qual han optat El País i La Vanguardia, amb una de Royal amb la cara enfosquida i la mà alçada en senyal de comiat. El titular és una mica suat, "Sarko sí".
A Catalunya, tot i la proximitat geogràfica amb l'estat francès, mereix menció a part. L'Avui coincideix amb El País.






El cas més curiós el trobem observant El Punt. El de Barcelona destaca l'elevada participació a les eleccions, amb una foto que no és la principal en portada. L'edició de comarques gironines, i per tant la més pròxima geogràficament a França, és curiosament la que menys espai dedica a les sobreexplotades mediàticament eleccions franceses. Utilitzant una fotografia diminuta, on es veu a Sarkozy clarament desafavorit, cita la victòria del candidat conservador enfront Royal.










Uf, em veig obligat a afegir una última portada amb unes referències a l'àmbit internacional. Em refermo en la creença que les portades de 'The Independent' les fa una mena de geni. I que liberation si mor, ho farà amb el cap ben alt. Heus ací les seves aportacions:




The Independent (A la foto de la dreta imita a Carlos Sobera?):



I acabem amb la pantalla que veu l'usuari d'internet que visita la pàgina de Liberation.


8 comentarios:

Jusephus dijo...

Amb diferència, la millor la del Libé... Spectacular!

Lluc Salellas i Vilar dijo...

company mia i company subcomandante. Sense dubte els amics francesos del Liberation han demostrat una qualitat innegable!!!

salut i que déu o la mare que els va parir s'apiadi dels francesos

Anónimo dijo...

té una cara peculiar sarkozy, i sembla q vagi una mica taja a les fotus amb el polze amunt.

pd. mahou vist.
pd. es mereix clarament un mahou aquest bufooon

Raül Calàbria dijo...

M'ha costat tres dies entendre que el títol és un joc de paraules...

Sarkozy PREMSident

aps...

l'hagués firmat fins i tot jo.

Marcos dijo...

Ja saps que sóc molt rebuscat amb els jocs de paraules. De tota manera estan allà disfressats perquè els il·lustrats com tu se n'adonin. hehe

Anónimo dijo...

grans títols

sirag nabih dijo...

jo he vist la capitular

he guanyat algo?

Marcos dijo...

Si, Sirag. Has guanyat una decapitulació gratis. Però no per la teva troballa sinó pels teus bíceps